Stockholm - Bloggen om stan

Stockholm - Bloggen om stan

Mälarens drottning

Stockholm; allt om stan. Vad är bra, vad är vackert, hur växer stan, lär vi av våra misstag? Ger nog inte alltid rätta svar, men kanske en del att tänka på.
Dessutom en del allmänna betraktelser.

Se även mina bästa bildpar, längre ner på bloggen.
Bilderna är upphovsrättskyddade men det är ok att använda enstaka bilder privat om du skriver var de kommer från.
Skriv gärna kommentarer.
mvh!
Svante Björkum

Fattigdom

StockholmsbilderPosted by svante björkum Saturday, March 30 2013 09:27:20

Förbjud fattigdom

Det måste framgå för individen att det inte är okej att vara fattig. Den som bevisats vara fattig borde enligt internationella metoder därför dömas till höga böter.

En annan möjlighet är givetvis att kraftigt beskatta fattigdom. På så vis stimuleras den personliga friheten till egna strävanden efter välstånd samtidigt som ett akut problem sakta men säkert tillintetgörs.

Även dåliga attityder och utanförskap borde straffbeläggas. Vårt samhälle bygger på inre gemenskap som i sin tur är uppbyggd på en vi och de-mentalitet. Vi särskiljer oss genom att inte vara fattiga. Fattigdom är inte acceptabelt, de fattiga blir stigmatiserade och utsatta. Att tvingas åse detta är inte bara ett obehag utan en kraftig oförätt. Hur ska vi förhindra denna förnedring? Ligger folk som hundar på gatan blir många upprörda. Så ska vi inte behöva ha det!

Den enkla modellen är att helt föbjuda all fattigdom. För att på så vis eliminera ett stort problem måste givetvis samhällets reaktion vara både stark och bestämd. Genom att döma ut kraftiga böter förhindras inte bara fattigdom, de därmed frigjorda resurserna kan ju även användas till en riktigt platt skatt.

Läs vidare i detta viktiga ämne på Stockholm Debatt 30 mars.

http://www.dn.se/debatt/stockholmsdebatt/forbjud-det-organiserade-tiggeriet-pa-vara-gator

  • Comments(0)//svante.pennan.se/#post76