Stockholm - Bloggen om stan

Stockholm - Bloggen om stan

Mälarens drottning

Stockholm; allt om stan. Vad är bra, vad är vackert, hur växer stan, lär vi av våra misstag? Ger nog inte alltid rätta svar, men kanske en del att tänka på.
Dessutom en del allmänna betraktelser.

Se även mina bästa bildpar, längre ner på bloggen.
Bilderna är upphovsrättskyddade men det är ok att använda enstaka bilder privat om du skriver var de kommer från.
Skriv gärna kommentarer.
mvh!
Svante Björkum

Bengt och pengarna

StockholmsbilderPosted by svante björkum Monday, March 01 2010 17:08:07

Röda Korset och arvoden

Bengt Westerberg försvarar sig i DN. Han är en hyvens person, han har knappt 70.000 i månadsarvode (eller om det nu var 80? strunt samma) för att vara ordförande i RK. Och sidouppdragen är inte alls omfattande.
Men hur tänker de? Direktörerna och ordförandena. Kanske tycker de verkligen att det är småpotatis som de får? I alla fall drar han in min årsinkomst på några månader. Och har dessutom tid till andra uppdrag. Ja, jag ska väl inte vara så där, förbaskat njugg, avundsjuk.
Men jag tänker ändå på alla tanterna, de med sina bössor. De som arbetar ideellt. Varför är det alltid små tanter med minimal pension som anser sig ha råd att arbeta ideellt?
Varför ser vi aldrig några direktörer - eller styrelseordföranden för den delen - som arbetar ideellt? Typ:
- Jag har ju min folkpension, säger styrelseordföranden för multibankkoncernen, å sen tycker jag så synd om småspararna, så därför gör jag det här ideellt...
Men inte Westerberg; han ba:
- Om jag inte gör det är, så skulle de anställda få göra det, och det skulle i n t e bli billigare. Å de e inte de insamlade pengarna som betalar hans arvode inte. Ånej. Det är medlemsavgifterna...
Men har är nog egentligen en hyvens kille.
Han ser ju i alla fall rätt så snäll ut.
Ler rart på nåt vis.

  • Comments(1)//svante.pennan.se/#post70