Stockholm - Bloggen om stan

Stockholm - Bloggen om stan

Mälarens drottning

Stockholm; allt om stan. Vad är bra, vad är vackert, hur växer stan, lär vi av våra misstag? Ger nog inte alltid rätta svar, men kanske en del att tänka på.
Dessutom en del allmänna betraktelser.

Se även mina bästa bildpar, längre ner på bloggen.
Bilderna är upphovsrättskyddade men det är ok att använda enstaka bilder privat om du skriver var de kommer från.
Skriv gärna kommentarer.
mvh!
Svante Björkum

Titta pippi! Livets safari!

StockholmsbilderPosted by svante björkum Tuesday, January 26 2010 14:02:36

Var på Safari. I jeepar med öppnade tak for vi omkring i en safaripark i varmsoliga Afrika och tittade på djur. Det var mäktigt. Vi stod alla tätt i skuggen under det upplyfta taket i den lilla taköppningen. Pekade och väste exalterat. Titta! OH! Se där! Oj Kolla!

Ser du den! Upplevelserna blev bara häftigare och häftigare, från några exotiska fjärilar, pärlhöns, apor och impalas, till zebror, gigantiska giraffer, flodhästar och till slut en hel hop elefanter som passerade några meter från bilen. Oh! Titta. Ouuw! Titta!

Kommer hem till stan. Det är snöglopp, grått. Ja, hemskt, helt enkelt.

Det är då hon kommer där. Med sin pappa. Hon sitter i en vagn med nedfälld sufflett. Jag känner igen henne på ett ord. Titta! Titta, säger hon och intonationen är samma som den jag helt nyligen hört i safaribilen. Titta Pappa, Lampa!

Hon pekar på en gatlykta som lyser i eftermiddagsmörkret. Sen fortsätter hennes hänförning. Titta bil!!! Hon pekar, skrattar. Titta! Titta!

Hittar bland mina bilder en annan flicka som också är på safari. Först ser hon några stolar. Titta! Sen ser hon dem. Duvorna! Pappa, titta pippi!!!

Titta! Ser ni dem där till vänster. Duvorna!

  • Comments(3)//svante.pennan.se/#post69